Q & A

Q: Hur lägger du upp youtube klipp i inläggen? ;)
 
A: När du går in på ett youtube klipp ser du nog att under videon finns det en liten meny. Kicka på på dela som ligger precis bredvid om. Där hittar du då en ny meny och då klickar du på bädda in. Klicka sedan för ALLA rutor, då får ni det som jag har att andra vidoeklipp kommer efter. Sen skriver du in brädden på dina inlägg eller så bred du vill ha videon i bloggen vid andpassad storlek. Jag skriver 600 fast mina bilder är 700 px. Så man kan välja lite men ta vad som känns bra. Sedan kopierar du HELA den koden för att sedan gå in i ett vanligt inlägg. Under där du kan skriva rubrik finns det ju som en liten bård (?) med symboler. Klicka då på den blåa näst längst till höger där det står HTML med små vita bokstäver. Väl inne i det fönstret kopierar du in koden.
 
tips: om du inte är så van med koder och att programera bloggen över huvud taget kan de se rätt rörigt ut i HTML fönstret så ett tips är att klistra in videon innan du börjar skriva inlägget. Då ser man mer vad man gör :)
 
Hoppas ni fattar, hehe. Har försökt att förklara på bästa sätt. Vad tycker ni om sådana här inlägg? Guider till hur man gör saker med bloggen? Hiss / Diss?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback